Oktober unit 4

Nieuwsbrief unit 4


In Unit 4 hadden we de politie op bezoek. Zij kwamen vertellen over keuzes maken, een strafblad met de impact hiervan en er kwam een ervaringsdeskundige. Het ging onder andere over snus en de gevaren hiervan. Thuis kunt u ook een filmpje met uw kind hierover bekijken (https://www.youtube.com/watch?v=v3XgajBz4oI).  De kinderen hebben met open monden zitten kijken en luisteren. Ze hebben veel vragen gesteld over verschillende soorten straffen en hoe het dan in de gevangenis is, over welke banen je nog wel en niet kan doen met een strafblad, maar ook of de ervaringsdeskundige spijt had van zijn daden. Ook nadat ze weg waren, waren de leerlingen er nog mee bezig.

                   


Naast de politie kwam er nog iets nieuws op school: Muziek. We hebben weer een muziekmeester, om de week krijgen de leerlingen muziek. Van bodypercussie, naar ritmes en zang, er komt van alles voorbij. De kinderen vonden het weer even spannend, maar waren zeer enthousiast!
Bij BEVO moeten de kinderen samenwerken om een miniatuur boomhut te maken. Deze past goed bij het thema van de kinderboekenweek: Gi-gi-groen. Ze moesten overleggen over wie wat gaat doen en hoe deze eruit moet zien. Langzaam kwamen deze ideeën tot leven!


Media
  • politie