WEEK 4 SCHOOBREEDPROJECT "UITVINDINGEN"

Het thema uitvindingen was nog niet begonnen of de eerste robotten verschenen in de gang van unit 1. De kinderen experimenteerden met verf, knutselden watertafelwaardige schepen, bootjes en andere zeemonsters. Er werden gesprekken gevoerd over wat er al niet al uitgevonden was in onze wereld. Auto's en vliegtuigen, een huis en een t.v., een schoen en een kopje, het hield niet op. Een jongen wilde wel een reuze aardbei uitvinden, een ander toch liever een auto, een derde vertelde dat hij had uitgevonden dat dus mensen goede ideeën konden krijgen. Dat vond ik ook een mooie uitvinding. De doedag was gezellig en we hebben veel gedaan. In groepjes hebben we met behulp van ouders en stagiaire een parachute gemaakt en proefjes gedaan met proeven (zoet, zout, bitter en zuur) en we hebben ook nog slijm gemaakt . Na de pauze kwam meneer Onkie ons een voorstelling geven over ballonnen vouwen. Hij maakte er prachtige dingen van en iedereen kreeg iets mee. Het was een mooie afsluiting in unit 1 van een leuke doedag. De leerlingen van 1a, 1b en 2a schoten vrijdag 29 maart in de kooi waterraketten in de lucht. Wat een snelheid!


Op maandag 25 maart heeft unit 2 een bezoek gebracht aan NEMO.  Met de cultuurbus zijn wij om 10.50 uur vertrokken. In NEMO hebben de kinderen om 11.30 uur eerst hun broodje opgegeten. Daarna zijn de jassen en tassen in kluisjes gestopt. Na een korte uitleg en elk kind en begeleider een polsbandje om had, kon het rondlopen starten.

De kinderen hebben genoten van een fijne middag waarbij zij onder andere met zeepbellen bezig waren, schaduwfoto’s hebben gemaakt, de kettingreactie hebben gezien en spelletjes hebben gedaan met illusie (in de ene hoek van de kamer was je groot en in de andere hoek heel klein). In het lab hebben we ook in witte jassen proefjes gedaan.

De groepen 2a en 2b heeft een zeepbellenworkshop gehad. We mochten met zeep en rietjes bellen blazen op een spiegeltje. Wat was dat leuk! We hebben veel bellen geblazen en zelfs zeepbellen in een andere zeepbel geblazen. Alles is heel leuk verlopen. Met veel leuke indrukken zijn de kinderen terug naar school gegaan.


Op dinsdag 26 maart deden alle leerlingen mee aan de doedag geholpen door vele ouders. De leerlingen van unit 2, 3 en 4 waren gemengd en werden begeleid door coaches bestaande uit leerlingen van groep 4b en 4c die gele hesjes droegen. Ze begeleidden de jongere leerlingen prima. De leerlingen deden vier activiteiten; een ballonauto bouwen en laten rijden op een racebaan, een auto bouwen van brood, groente en worstjes, een dominobaan bouwen met hindernissen en een domino uitvindingenpuzzel oplossen, en een sportactiviteit: katapult schieten en een pongspel.


Groep 4a ging donderdag 28 maart naar het Aviodrome. Met 2 busjes van Kolom reden juf Debby en meester Süleyman helemaal naar Lelystad. Vliegtuig in en vliegtuig uit, in een vliegtuigsimulator en zelf "vliegen" op een springkussen. In 4c hebben de leerlingen uitvindingen gecategoriseerd. Onder welke categorie vallen alle uitvindingen die in de school op bordjes aan het plafond hangen? Op maandag 1 april zal de hele school het project samen met de ouders afsluiten, maar daar over berichten we later.

Media
  • Fotos I-phone maart 2019-7 092
  • Fotos I-phone maart 2019-7 091