De bramentuin – natuurspeeltuin in wording


Na 2 jaar voorbereidingen en plannen maken zijn we begonnen met de aanleg van ons nieuwe schoolplein.

Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het ontwerp samen met Jan van Schaik van Zandraket. Dit heeft geleid tot een ontwerp dat aansluit bij onze visie op onderwijs, waarin we steeds meer vanuit de individuele behoeften van het kind werken. Kinderen kunnen ontdekken, sjouwen & bouwen, ontspannen, samen komen of alleen zijn, maar ook nog steeds voetballen en tikkertje spelen.

Er is nu al veel te zien. In de eerste weken van mei verandert het schoolplein van een stenen vlakte in een steeds fantasierijkere omgeving waarin de beleving en ontwikkeling van de kinderen centraal komt te staan.

De start
Op de laatste dag voor de meivakantie hebben de kinderen een start gemaakt met het nieuwe plein. Jan, onze schoolpleinontwerper, voerde samen met de kinderen stampend de wilgendans uit om het startsein te geven. Daarna werd symbolisch door alle groepen een aantal tegels gelicht.In de meivakantie is het echte werk begonnen:En half mei is al aardig zichtbaar hoe ons plein eruit gaat zien.Wordt vervolgd …